Mestring

Mestring

Stress, angst og depression

Vi giver indsigt, viden og værktøjer til borgere med stress, angst og/eller depression på dette forløb. Formålet er at genfinde balancen, nedbringe symptomerne og opnå en varig og stabil tilknytning til arbejdsmarkedet.

Forløbet kan både foregå som en-til-en samtaler og/eller undervisning/afspænding på hold alt efter behovet hos borgeren.

Til borgere med angst har vi et konkret eksponeringsforløb, som hjælper borgeren med at mestre angsten i dagligdagen.


Målgruppe:

Borgere med stress, angst og/eller depression.

Coachsamtaler

Coachsamtaler er ofte en del af de andre forløb, men kan også stå som en selvstændig indsats, hvis holdundervisning ikke er relevant for borgeren.

Her vil den relevante fagmedarbejder gennem en række samtaler hjælpe borgeren med at forstå og mestre sin situation, så en tilbagevenden og fastholdelse på arbejdsmarkedet bliver muliggjort.


Målgruppe:

Alle borgere med psykiske og/eller fysiske udfordringer.

Kostvejledning

Vejledningen består af metoder, strategier og simple råd, som hjælper borgeren med at ændre en uhensigtsmæssig sovevane - helt uden medicin. 9 ud af 10 borgere genvinder den gode nattesøvn efter endt forløb.


Målgruppe:

Borgere med søvnproblemer eller andre udfordringer, som kan påvirke søvnen negativt.

Traumemestring

Hos Labance bruger vi terapiformen Traumeheling (Somatic Experiencing), som fokuserer på at afhjælpe symptomerne på et traume ved at arbejde med det, borgeren mærker i kroppen. Formålet med metoden er at genetablere balancen i nervesystemet, efter det har været højaktivt på grund af stress eller et traume.

De typiske symptomer på et traume er bl.a. kronisk træthed, nedsat koncentrationsevne og korttidshukommelse. Hos en borger med disse eller andre lignende symptomer, vil vi altid klarlægge, om der er tale om et traume eller en anden lidelse.


Målgruppe:

Borgere med symptomer på et traume eller stress.

Smertemestring

For nogle borgere er smerterne kommet til at fylde rigtig meget og er blevet styrende for den enkeltes liv. De har brug for hjælp til at lade dem fylde mindre.

Formålet med smertemestring er, at borgeren opnår et bedre og mere stabilt funktionsniveau og en øget forståelse og accept af smerterne, hvor fokus flyttes mod ressourcer og nye muligheder, så borgeren kan vende tilbage til et aktivt liv.

Forløbet kan bl.a. bestå af coachsamtaler med flere faggrupper fx. psykolog, fysioterapeut, socialpædagog, hvor fokus bl.a. er energiforvaltning, ramme og struktur i hverdagen, accept af nye livsvilkår samt vejledning i bevægelse og øvelser.


Målgruppe:

Borgere med fysiske smerter.

Søvnvejledning

Søvnproblemer kan hænge sammen med andre problemer i tilværelsen, fx stress, depression og smerter. Det er dog vigtigt at tackle søvnproblemerne særskilt for ikke at blive fastholdt i sygdommen eller depressionen længere end nødvendigt. Derfor indgår individuel søvnvejledning oftest som en del af et andet forløb, men det kan også stå som en selvstændig indsats.

 

Med fokus på sundere vaner og en bedre livsstil kan borgeren opnå mere energi og overskud i hverdagen.

Derfor tilbyder vi kostvejledning, hvor vi med små, motiverende og realistiske skridt kan ændre den uhensigtsmæssige adfærd til en mere hensigtsmæssig adfærd. Vi tager altid udgangspunkt i den enkeltes kostvaner, og vi følger op undervejs med ugentlige samtaler, hvor der kan justeres ved behov.

I kostvejledningen vil borgeren både blive vejledt i bedre spisevaner på en nem og overkommelig måde samt få udleveret opskrifter, som bliver gennemgået og er tilpasset den enkeltes energi, overskud og økonomiske situation.


Målgruppe:

Borgere med dårlige madvaner og lav energi - følger oftest med andre udfordringer, som borgeren måtte have

Afspænding og mindfulness

Afspænding og mindfulness er oftest en del af de andre forløb, men det kan også stå som en selvstændig indsats.

Mindfulness har en rigtig god effekt på både stress, angst og depression. Vores undervisere har mange års erfaring med at undervise i mindfulness meditation, og det er særligt vigtigt for os, at den enkelte borger får erfaring med forskellige og enkle måder at bruge mindfulness i hverdagen, så det er nemt at bruge fremadrettet.

Afspænding kan foregå både individuelt og på hold, og der er et væld af forskellige øvelser, som alle har til formål at berolige nervesystemet og afspænde unødvendige muskelspændinger. Og samtidig lærer borgeren at lytte til kroppens signaler og få en bedre vejrtrækning.


Målgruppe:

Alle borgere med psykiske og/eller fysiske udfordringer.